Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@01:05:21 GMT

قفس پرورش ماهیان دریایی در هرمزگان تولید شد

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۲۴۹۶۱

قفس پرورش ماهیان دریایی در هرمزگان تولید شد

نصیری از تولید قفس پرورش ماهیان دریایی برای نخستین بار در کشورمان خبرداد و گفت: این مهم به همت کارشناسان هرمزگانی اتفاق افتاده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از هرمزگان، « حمیدرضا نصیری » در بازدید از محل اجرای طرح پرورش ماهی در قفس چیروییه اظهار کرد: تاکنون قفس های پرورش ماهی از خارج کشور وارد می شد و برای نخستین بار تولید قفس را در داخل کشور با نصف قیمت مشابه خارجی انجام شده که حداقل ۵۰درصد صرفه جویی ارزی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی از این اقدام به عنوان گامی دیگر در بومی‌سازی دانش پرورش ماهی در قفس وخدمتی ستودنی از خدمات کارشناسی اعضای نظام مهندسی کشاورزی به سرمایه‌گذاران طرح‌های آبزی پروری یاد کرد.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان ادامه داد: طرح پرورش ماهی در قفس در دریا در استان هرمزگان و در منطقه چیروییه با اعتماد و اتکا به توانمندی و خودباوری و غرور ملی و بنیه علمی تخصصی کارشناس دانش آموخته عضو موثر نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان که دارای یک دهه سابقه تخصصی در این زمینه داشته است، به مرحله نصب و استقرار قفس در دریا و تاسیس رسید.

 

وی گفت: کلیه قطعات و تجهیزات کاملا ایرانی و با استفاده از نیروی ایرانی و بومی منطقه، تمامی مراحل ساخت قطعات، مونتاژ، انتقال به دریا، نصب و استقرار و مورینگ و نصب تأسیسات جانبی و هشدار دهنده با استفاده از تجربه و دانش بومی و امکانات بومی محلی انجام شده و اتفاقی است که منجر به توسعه فناوری پرورش ماهی در قفس و  اشتغال و جذب سرمایه‌های  مردمی و جوامع محلی خواهد شد.

 

نصیری در ادامه افزود: این طرح با اخذ پروانه از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان و خدمات کارشناسی و اجرا و نظارت مهندسی جواد باصره، عضو موثر و فعال نظام مهندسی و سرمایه گذاری  حسن هندورابی زاده از صیادان بومی جزیره هندورابی و ظرفیت ۵۰۰ تن وبا اشتغالزایی 15نفر  و ۱۰ نفر غیر مستقیم با سرمایه‌گذاری ثابت ۱۵ میلیارد تومان و هزینه جاری ۳۰ میلیارد تومان با تامین بچه ماهی در آبهای دریای منطقه چیروییه به مرحله اجرا و بهره‌برداری خواهد رسید.

 

وی در پایان گفت: این طرح که با کاهش 40 تا 50 درصدی هزینه و حفظ کیفیت و استاندارد با گروه کاری مجرب اجرا شده است، موجب انگیزه سایر صیادان منطقه شده است که سرمایه و شغل خود را از  صیادی به آبزی پروری با هدف تولید پایدار و کاهش فشار بر ذخایر طبیعی دریا هدایت کنند.

 

 

 

 

پایان پیام/711

منبع: شبستان

کلیدواژه: قفس پرورش ماهی تولید هرمزگان نظام مهندسی کشاورزی پرورش ماهی در قفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۴۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سعیده شجاعی‌علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود و کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

شجاعی‌علی‌آبادی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد،  البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش  داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای 20 دقیقه بجوشانید.

جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر 3 درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • نجات ۲۹ دریانورد هرمزگان از شرایط اضطرار
  • رئیس قوه قضائیه: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد